Andelen unga som upplever ensamhet har ökat från 20 till 50% under coronapandemin*. De är inte oroliga för corona som sjukdom utan för konsekvenser för nära och ekonomin. 

På ett frukostseminarium arrangerat av IQ och Mind lyfts problemet med att aktiviteter för unga ställs in p.g.a. pandemin. De uppmanar oss vuxna, som förälder eller medmänniska, att ta vårt vuxenansvar. Engagera oss, vara fysiskt närvarande, våga fråga och stanna kvar i samtalen med de unga. Du som är Sustain You+ abonnent kommer snart hitta mer kunskaper och tips om hur vi vuxna kan möta unga i Hållbarhetskällan. 

Stiftelsen Våga va´dig själv!!! valde att inte ställa in sina sommarläger utan har planerat och förberett som vanligt. Som tur är kan de genomföra lägren genom att  följa Folkhälsomyndighetens råd samt regeringens beslut om att vi får resa inom landet från den 13 juni. Just den dag det första lägret startar! Missa inte intervjun nedan med Arne som berättar om att de startade verksamheten till följd av deras 13-åriga dotters självmord. Idag har de genomfört 38 läger för 1450 barn.

Ta hand om dig!
Anna Ahrenfelt
grundare & VD Hållbar Vardag

*undersökningen gjord av Ungdomsbarometern. gäller främst gymnasieungdomar