Vi utvecklas hela tiden tack vare våra medlemmar!

Tack vare den feedback vi erhållit under våra första år har vi utvecklat Sustain You till vad det är idag och mer kommer det att komma 🙂  

Här kan du läsa några röster från våra användare. 

Erica Löfstedt, 
Kommunikationsstrateg Södersjukhuset

Vad tycker du om Sustain You?

– Jag gillar boken! Det är skönt att få sitta med en bok och fundera. Man går ner i varv då. Och numera ställer jag mig ofta frågan: är det här hållbart? Vilket gjort att jag tar bort allt fler onödiga saker i min vardag. Till exempel har jag nästan helt lagt ner att vara ute på sociala medier, åtminstone i det privata. Jag insåg att det är ett stort tidsslöseri och rätt meningslöst.

Erica Löfstedt, Kommunikationsstrateg Södersjukhuset

 

Karolina Lirón Källåker
HR-chef Vinnova

Vad tycker du är bra med Sustain You?

– Mycket. Den gav oss chansen att reflektera över både vår vardag och vår arbetssituation. Jag gillar också deras app. Till exempel kunde jag lägga in mål och goda vanor i den, och följa upp dessa dagligen, som att promenera ett antal steg varje dag och att släcka lampan 22.30, för att orka komma upp på morgonen och träna. När jag fokuserar på dessa vanor blir jag piggare och starkare.  

 

Johan Lundholm
Hr-controller på Vinnova

Hur har Sustain You fungerat för dig?
– Jättebra! Den har faktiskt förändrat mitt liv. Jag har fått en ny grund att stå på och den har fått mig att inte ha så bråttom i livet. Till exempel så tycker jag att jag är bättre med mina två pojkar, Rasmus och Ludde, nu. Jag lyssnar bättre på dem, vi rusar inte till fotbollsträningarna och middagarna har blivit lugnare då jag är bättre på att förbereda maten tidigare.
– Jag är helt enkelt mer närvarande hemma.

Det låter både enkelt och fantastiskt, men vad är det som har gjort skillnaden förr och nu?
– Jag har fått en struktur för att hitta energi. Jag tror att det beror på att det är ett långsiktig arbete och inte bara en peppande föreläsning, som man sedan glömmer bort efter ett tag. Förändring tar tid och man måste jobba aktivt. Med hjälp av Sustain You för jag dagbok under lång tid, och ser vad som ger mig energi och vad som tar energi. Och utifrån mönstret som framträder, så kan jag aktivt förändra mitt liv.
– Idag är jag bland annat mycket bättre på att ta hand om min sömn. Och sover jag bättre, så orkar jag med att träna mer. Och träningen ger ny energi, för då mår jag bra.

Och vad är det som tar energi? Har du kunnat få bort sådana saker?
– En massa saker, men på jobbet var mönstret att jag tog arbetsuppgifter lite hur som helst, snabba frågor, ”har du fem minuter?”, kollade mailen hela tiden istället för att arbeta mer fokuserat. Och då blev de större uppgifterna som sega projekt med höga trösklar. Nu har jag mer ork, bättre fokus och kan jobba strukturerat, och får mer gjort.
– Sustain You har med andra ord hjälp mig att hitta mina mönster, både vad som ger energi och vad som tar energi på jobbet och hemma.