Låt oss presentera teamet
bakom Sustain You!

Vi på Hållbar Vardag som skapat och skapar tjänsten Sustain You är övertygade om att det finns mycket i vardagen vi kan göra någonting åt. Och att det är viktigt att vi ständigt gör medvetna val, även i det lilla. Många små förändringar gör stor skillnad.

Konceptet Hållbar Vardag och tjänsten Sustain You utgår från kunskap om människans behov, relationer, kommunikation, ledarskap och förändringsledning. Allt byggt på vetenskap och praktiska erfarenheter. Vi inhämtar kunskap, forskning och information tvärvetenskapligt.

Läs mer

Vi bygger på och bevakar forskning inom psykologi, beteendevetenskap, management, filosofi, neurovetenskap, biologi. 

Exempel på teorier och modeller:
Antonovskys KASAM
Karasek och Theorells Krav-Kontroll-Stöd modell
ACT – Acceptance Commitment Theory
Förändring av första och andra ordningen

Exempel på referenslitteratur:
Act made simple av Russ Harris
Change av Watslawick m.fl.
Dialogen och konsten att tänka tillsammans av William Isaacs
Förändring som tillstånd av Bo Ahrenfelt
Hälsans mysterium av Aaron Antonovsky
Lev lyckligare av Emma Seppälä
Sömnrevolutionen av Arianna Huffington
Telomereffekten av Elizabeth Blackburn och Elissa Epel
Tänka snabbt och långsamt av Daniel Kahneman

Vår ambition är att här ska du hitta inspiration, kunskap och tips om hur praktiskt kan tillämpa dessa i din egen vardag!

Här kan du läsa om vilka vi är!

Har du önskemål om vad vi ska skriva om? Frågor vi ska belysa eller områden du vill utveckla? Maila oss!

5 + 10 =

Anna Ahrenfelt, redaktör och skribent

Anna är civilekonom men insåg tidigt i arbetslivet att det som intresserar henne på riktigt är människor. Hon har varit både anställd och drivit eget konsultföretag. Den gemensamma nämnaren har varit utveckling av verksamhet genom utveckling av människor och grupper. Hon har grundat Hållbar Vardag tillsammans med Linda Michelin.

Familj: Man och tre barn

Då trivs jag bäst: När jag är på semester på en varm plats tillsammans med min familj. Och när jag är ute och springer i skogen och hör fåglarna kvittra.

Kontakt: 0708- 69 78 70
Mail, LinkedIn

Bo Ahrenfelt, skribent

Bosse är utbildad läkare och psykiater. Han har ägnat över 30 år av sitt yrkesliv med förändring och utveckling på individ- grupp och organisationsnivå. Hans bok Förändring som tillstånd gavs ut första gången 1995 och tredje upplagan kom ut 2013.

Familj: Fru, son och två bonusbarn samt en son med familj i England

Då trivs jag bäst: Att vara  tillsammans med familj och vänner. Att arbeta med sådant som utvecklar andra, mig och planeten

Kontakt: 0733-549 733
Mail, LinkedIn

Jessica Schultz, krönikör

Jessica Schultz är beteendevetare med en lång erfarenhet av att arbeta med att utveckla chefer och organisationer. Hon har en bakgrund inom HR & ledarskap, hon utbildar chefer och arbetsgrupper inom arbetsmiljö & ledarskap där ett stor fokus ligger på att skapa lönsamma företag genom att förebygga stress och främja hållbarhet på individ, organisations och samhällsnivå.

Tillsammans med Bodil Stenqvist och Patrik Håll driver hon företaget Mood@Work som är en är en aktiv aktör i att bygga det nya friska och hållbara arbetslivet i Sverige.

Kontakt: 072-500 40 22
Mail, LinkedIn

Jannica Wahlund, krönikör och skribent

Jannica Wahlund är verksamhetsutvecklare och hälsocoach och arbetar för ökad hälsa och välmående hos individer och organisationer. Hon hjälper organisationer med analys och kartläggning för att ta ett nästa steg för hållbarhet på jobbet och vardagen. För henne är sambandet mellan organisation och individ lika viktigt som att sambandet mellan fysiologi och mental hälsa är grunden till vår hälsa och välmående.

Hon är verksam i Jancan AB.

Kontakt: 076-709 06 64

Mail, LinkedIn

Josefin Dahlqvist, teknikansvarig

Josefin är den som säkerställer att teknik och tillgänglighet fungerar. Att vi enkelt och när vi vill kan få tillgång till tjänsten. Hon har 15 års erfarenhet av digitalisering-, produkt- och affärsutveckling med hållbarhetsperspektiv. 

Kontakt: Mail, LinkedIn