Många vill och behöver återhämtning under sommaren. Den mentala bilden av att koppla bort, koppla av och njuta känns tydlig och åtråvärd. Men ofta blir det inte som vi tänkt och visualiserat. Kanske är det för att vi lätt dras med i att planera aktiviteter som på ytan verkar vara typiska för en skön ledighet men ofta visar sig orsaka mer stress och stoj, som kanske inte känns som de upplevs utan mest bockas av i en röra av logistik?

Tänk om vi skulle vända på det och börja med en känsla som vi vill ha? Ta fram en riktigt tydlig bild av hur det är att ha den känslan? Och sen reda ut hur du behöver göra för att uppnå den. Kanske kommer det handla om att få sitta alldeles själv en stund på en brygga med en kopp kaffe och en bok. Kanske få gå helt upp i att pyssla med något. Kanske få sitta och prata helt ostört med någon du verkligen tycker om.

Kanske något helt annat än vad ni brukar göra, vad du tror förväntas av dig. Kanske något mycket enklare, men mycket härligare än vad du trodde var möjligt. Vilken känsla vill du ha i sommar? Skapa den!

Ann-Sofie Formark

Ann-Sofie Forsmark är civilekonom och hälsostrateg. Hon har över 20 års erfarenhet av  och hälsoarbete inom såväl stora som små organisationer samt flerårig erfarenhet som konsult inom revision och ekonomi. Hennes erfarenhet ger henne en övertygelse om att förutsättningar för hållbar prestation är alla organisationers mest affärskritiska fråga. Ann-Sofie utbildar, föreläser och coachar såväl ledningsgrupper som HR, chefer och medarbetare. Hon driver egen verksamhet i Formstark Resiliens och har grundat och driver Oxy Group AB tillsammans med Kristina Sundbaum.

www.oxygroup.se